Atelje AHA Galleri Just Nu! Kontakt

 

Helen (AHA) - vem är hon?!

Helen är konstnär, inspiratör och lärare… men framförallt så är hon bara Helen!

Helen Holmström, konstnär AHA Helsingborg

Född och uppvuxen i Helsingborg. Jag väljer att leva mitt liv genom hjärtat och hoppas kunna dela med mig av det till andra människor - genom konst.

Vissa känner mig som dansare, vissa som lärare, vissa som konstnär, andra som keramiker - försök inte sätta en etikett på mig - jag är allt och inget :)

Konst för mig är något som skapas med själen, med känsla. Det spelar mig ingen roll om konsten är föreställande eller abstrakt, så länge den talar till mig - då blir begreppet väldigt vidt!

Jag arbetar i varierande material så som akvarell, akryl, olja eller teckning och i olika tekniker. Eftersom jag lärt mig bemästra det mesta har jag också stort svängrum i mitt skapande. När ni köper ett konstverk av mig, så köper ni kvalité.

Keramik tillhör en av mina passioner, - jag jobbar mer med konsthantverk än bruksföremål. Raku tar upp mycket plats inom min keramiska konst.

Mina målningar… vilken typ av måleri jag ägnar mig åt just för tillfället beror helt enkelt på var jag befinner mig i mitt inre hus just när jag målar.
Jag arbetar ibland med tema - och har återkommande tema så som änglar, ansikten & fasader, poesi och världsvana.

Jag försöker förmedla en känsla med mina målningar - alla målningar får en alldeles egen själ. Ibland ska de fortsätta att utvecklas - därför signerar jag mina målningar först när jag säljer dem.

Mina damer - mina kroppsskulpturer är oftast självporträtt - de speglar min insida just då när jag skapar skulpturen.

Ibland känner vi oss trasiga och brutna, ibland helt fantastiska med breda höfter och toppiga bröst. Alla skulpturer har en alldeles egen historia.

Jag älskar att skapa drakar i ett lättare material som liknar papier mache. Mer information om drakarna kommer så småningom.

Vill du veta mer får du helt enkelt boka en fika - Välkommen!

 

 

 

Hem